Scroll verder

Omgeving

Welkom in
Herk-de-Stad

Herk-de-Stad ligt in de driehoek tussen Hasselt, Sint-Truiden en Diest. De E313 (Hasselt-West) en de E314 (Halen) zijn via de N2 vlot bereikbaar. Miel’s heeft bijgevolg een uitstekende ligging. U kunt het centrum van

Herk-de-Stad te voet of met de fiets bereiken. Binnen een straal van 2 kilometer vindt u alle voorzieningen om volop van het leven te genieten.

Herk-de-Stad, deel van het glooiende Haspengouw. Hier is het zalig fietsen en wandelen tussen de kleurrijke bloesems en velden.

Heerlijk historisch

Herk-de-Stad ligt op de grens van Haspengouw, het Hageland en de Kempen. In de vallei van drie rivieren: de Herk, de Demer en de Gete. Vijf kerkdorpen vormen één geheel: Berbroek, Donk, Herk-de-Stad, Schakkebroek & Schulen.

Al in 1386 kreeg Herk-de-Stad stadsrechten. Het meest herkenbare restant van de Middeleeuwse stad is het ruime marktplein, nog steeds het kloppende hart van de stad. 13.000 inwoners maken van Herk-de-Stad een gezellige en toegankelijke plek. Daarnaast vervult de stad een belangrijke rol als winkel- en onderwijscentrum voor de omliggende gemeenten.

Rustgevend Olmenhof-Harlaz

Vlakbij Miel’s kan u heerlijk vertoeven in domein Olmenhof. Dit park in Engelse stijl is beschermd als waardevol landschap. Te midden van al dit groen ligt kasteel De Pierpont dat fungeert als stadhuis. Het voormalige koetshuis doet dienst als brasserie. Verder treft u er een speeltuin, een minigolfterrein, een grote visvijver en een dierenpark. Het bos Harlaz aan de andere kant van het domein is een stukje ongerepte natuur om de benen te strekken.

Oneindig fietsen en wandelen

Herk-de-Stad maakt deel uit van het glooiende Haspengouw. Hier is het zalig fietsen en wandelen. Zeker in de bloesemperiode. Met behulp van de fietsknooppunten, goed voor meer dan 2.000 kilometer aan uitgestippelde routes, ontdekt u de mooiste plekken. De kleurrijke bloesems en rustgevende velden staan garant voor een bijzondere fiets- of wandelervaring.

Natuurreservaat met grootste binnenmeer

Op het grondgebied van Herk-de-Stad ontdekt u Schulensbroek, één van de grootste Vlaamse natuurreservaten. Vele zeldzame planten- en diersoorten vinden hier hun thuis. Binnen deze natuurpracht is het Schulensmeer niet weg te denken. Het grootste binnenwater van Vlaanderen biedt de mogelijkheid om te vissen, zeilen, kajakken, suppen, surfen of gewoon prettig uit te waaien met een hapje en drankje.

Bloeiend centrum

Het gezellige centrum van Herk-de-Stad biedt onderdak aan heel wat horecazaken. In de zomer zorgen de gevulde terrasjes voor een gemoedelijke sfeer. De wekelijkse markt op woensdag-namiddag belooft een bruisende uitstap. Op het hoogste punt van Herk-de-Stad (de Keiberg, een beetje verderop de Rummenweg) ligt het wijndomein De Caybergh dat uitmuntende wijnen maakt op traditionele wijze. Het proeven meer dan waard.

Herk-de-Stad ligt in de driehoek tussen Hasselt, Sint-Truiden en Diest. Miel’s heeft bijgevolg een uitstekende ligging.